2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Kvasnicová úsporná pomazánka

Název Množství a jednotka
droždí 2 kostky
vejce 1 ks
mléko 150 ml
strouhanka 3 lžíce
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, necháme je za stálého míchání rozpustit. Jakmile začnou vonět, přidáme vajíčko rozkvedlané v půl hrnku mléka (nebo ve vodě), povaříme, osolíme, opepříme a zahustíme asi třemi lžícemi strouhané housky. Povaříme ještě dvě minutky a mažeme na chléb.


 


RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...